Een andere kijk, een frisse blik. Dat zoekt het provinciebestuur om het probleem van de leegstand van kantoren, fabrieken en agrarische gebouwen op te lossen. De gedeputeerde roept met name jonge creatievelingen op om met ideeën te komen. ‘We hebben het in het verleden gezocht in oplossingen als zorgboerderijen en galeries, maar we zijn nu qua ideeën uitgeput,’ zegt gedeputeerde Bert Boerman.

30 procent
De provincie heeft nog geen allesomvattend beeld van de leegstand in Overijssel, maar de toekomst tekent zich al wel af. Zo komt van de agrarische gebouwen in de komende jaren zo’n 20 tot 30 procent leeg te staan. De uitdaging voor de ruimdenkers ligt dan ook niet alleen op stedelijk en industrieel gebied, maar ook in de buitengebieden.

Out-of-the-box

Boerman: ‘Hier zijn vooral jonge mensen nodig die out-of-the-box kunnen denken om het leegstandsprobleem voor de toekomst aan te pakken.” Het gaat Overijssel dan niet alleen om jongeren met de traditionele bouwkundige opleidingen, maar vooral ook om kunstenaars, visionairs en communicatiemensen en nieuwe “ruimdenkers”.

Lees verder bij de bron BinnenlandsBestuur

Gelabeld met → 
Deel →