Boekhandel Donner – de doorstart van het Rotterdamse filiaal van het failliete Polare – en Multi Vastgoed hebben definitief overeenstemming bereikt over de tijdelijke verhuur van het monumentale vroegere bankgebouw van ABN Amro aan de Coolsingel in het centrum van Rotterdam. De initiatiefnemers achter het nieuwe Donner hebben daartoe vrijdag (28 maart) het huurcontract met Multi Vastgoed ondertekend.

Het contract is inmiddels ingegaan. Hierdoor blijft de al sinds 1912 in hartje Rotterdam gevestigde boekhandel Donner definitief behouden voor het kernwinkelgebied van de Maasstad. Het is de bedoeling dat de winkel in de tweede helft van mei opent aan de Coolsingel. De Mik Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens Multi Vastgoed tot stand.

Donner huurt het oude ABN Amro-kantoor met een oppervlakte van ongeveer 2.500 m2 voor minimaal een jaar, aldus De Mik. Het kantoor is onderdeel van de Multi-ontwikkeling Forum Rotterdam van 350 miljoen euro. Multi behoudt de monumentale oudbouw en breidt het met nog eens 3.000 m2 uit naar een kantoor van 5.500 m2, ook weer voor ABN Amro. De Donner-winkel staat die uitbreiding niet in de weg, aldus De Mik.

Bron: Vastgoedmarkt

Gelabeld met → 
Deel →