De transformatie van een kerk tot woon- en werkloft in Haarlo heeft de ‘Annual Residential Space Award’ gewonnen. Deze award is uitgereikt in Shenzhen (China) en maakt onder deel uit van de ‘Modern Decoration International Media Awards. Eerder won dit project de Publieksprijs van de Architectuurprijs Achterhoek 2012

De loft kent een open structuur, waarbij de ruimtelijkheid van de oude kerk als uitgangspunt is genomen voor de invulling van de ruimte.

Het zicht op de spanten, het behoud van glas in lood, de restauratie van de paneeldeuren en de inpassing van het podium geven de loft zijn authentieke karakter. De stairway to have fun, de hemelpoort in de engelenwand, het kantoor met schommel en crosslights, de darkroom met reli-spreuken en het rode toilet met de holy shit versterken de beleving met een verrassende combinatie van respect en humor ten aanzien van de religieuze oorsprong.

De “stairway to have fun” werkt als een multi-functionele roomdevider tussen de keuken, living en kantoor. Zij is bekleed met de oude houten vloerdelen, biedt ruimte aan de inbouwapparatuur van de keuken, de trap naar de slaapverdieping, een bergruimte en werkt akoestisch geluid-absorberend. Op de verdieping bevindt zich de ontspanningsruimte met badeiland, lounge en de “nachtelijke bedstee”. De kroonluchter is een eigen ontwerp geïnspireerd op het kerkorgel van weleer.

Bron: LKSVDD

Gelabeld met → 
Deel →