Vandaag heeft Rotterdam 230 nieuwe parkeerplaatsen in het centrum erbij. Het uit de jaren 70 daterende gebouw van circa 5700 m² ligt ingeklemd tussen het Weena en het spoor, op loopafstand van het centraal station. De ijshal stond al geruime tijd leeg en is door Grontmij, in opdracht van het Groot Handelsgebouw, getransformeerd tot een parkeergarage.

Een totale facelift met een nieuw gevelsysteem heeft de levensduur van het gebouw aanzienlijk verlengd. De ijshal is aan de binnenzijde geheel gestript en voorzien van een eigentijdse frisse uitstraling. De hal is opgebouwd uit een houten spantconstructie met een vrije overspanning van 52 meter, dus zonder hinderlijke kolommen. Op deze manier ontstond een zeer open en ruimtelijke parking met maximaal comfort en sociale veiligheid.

Voorbeeld van transformatie
Francis Alba Heidenrijk van Grontmij: “Dit project past bij uitstek bij onze visie op het gebied van sustainable buildings. Het is een mooi voorbeeld van herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed. Daarnaast pakt het gelijk ook de verpaupering door leegstand in het gebied aan en draagt het bij aan het terugdringen van het parkeertekort in de binnenstad.“ Grontmij is vanaf het eerste initiatief betrokken bij dit project en heeft het volledige plan  bedacht en uitgewerkt. Daarnaast verzorgden we tijdens de uitvoering de totale engineering.

Bron: Grontmij

 

 

 

Gelabeld met → 
Deel →