Als je aan Tivoli denkt, denk je niet direct aan een badhuis. Toch is dat volgens de Vereniging Oud-Utrecht een optionele herbestemming. De vereniging stelde Utrechters begin maart de vraag wat er met het Tivoli-complex moet gebeuren als het leeg komt te staan middels de ideeënprijsvraag ‘Herbestemming Tivoli’. De jury heeft van de 47 inzendingen vijf winaars aangewezen die worden uitgenodigd om hun concepten in de eindronde verder uit te werken.

Tussen de winnende concepten zaten twee ideeën voor een hotel, een herberg met brouwerij, een wooncomplex en een badhuis. Deze vijf maken nu kans op een door de vereniging beschikbaar gestelde geldprijs (in totaal 8000 euro, te verdelen door de jury). Ze gaan nu aan slag met het maken van aanvullende tekeningen en het verder uitwerken van hun plannen. Uiteindelijk zal medio september de einduitslag van de Prijsvraag Herbestemming Tivoli bekend worden gemaakt, het uiteindelijke winnende plan zal officieel worden aangeboden aan de Gemeente Utrecht.

Naast de vijf winnaars heeft de jury ook besloten om drie eervolle vermeldingen toe te wijzen aan ideeën die positief opvielen door hun originele, creatieve benadering van de herbestemming van het historische gebouwencomplex: een cultureel centrum, een jongerencentrum, en een markt voor stadslandbouw.

Bron: DUIC

Gelabeld met → 
Deel →