In het Havenkwartier van Deventer wordt de komende maanden een aantal een-kamerhotels geplaatst. De eerste is een ontwerp van MuldersvandenBerk Architecten en kunstenaar Rob Sweere en staat vanaf volgende week bovenop een oude vultrechter.

De eerste hotelkamer heet de Lucy Cube en bestaat uit een witte kubus op de vultrechter en twee kleinere zwarte kubussen op de kade. De hotelkamer biedt ruimte aan twee personen en biedt een bijzonder uitzicht op het Havenkwartier.

Kunst en architectuur
De vultrechter van de silo’s werd jarenlang gebruikt voor de overslag van goederen, maar raakte na het stilvallen van de bedrijvigheid langzaam in verval. Sweere en MuldersvandenBerk willen er met de witte kubus bovenop weer een fris beeldmerk voor het Havenkwartier van maken.

De Lucy Cube is straks het eerste daadwerkelijk gerealiseerde van de vier ontwerpen die de coöperatie Lucy in the Sky in 2012 heeft gepresenteerd. Lucy in the Sky, een initiatief van de kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer, ontwerper Timo Bralts en organisator Guido de Vries, had vier teams van een kunstenaar en een architectenbureau de opdracht gegeven een een-kamerhotel te ontwerpen. In het ontwerp moeten kunst en architectuur samensmelten.

Meer ontwerpen
Naast het team MuldersvandenBerk & Sweere zijn ontwerpen gemaakt door Boris Tellegen & Maurer United Architects, en SpaceCowboys & Studio Groen + Schild, die in de komende maanden eveneens gerealiseerd gaan worden.

Het vierde ontwerp, van Andreas Hetfeld & DUS Architects, heeft de organisatie moeten laten vervallen om veiligheidsredenen. “Spijtig genoeg”, aldus De Vries. “Maar de beoogde locatie was niet brandveilig te krijgen.”

Gebruiksklaar
De Lucy Cube wordt op 15 januari geplaatst. Vervolgens wordt nog twee weken gewerkt aan de Cube om hem gebruiksklaar te maken. Volgens planning wordt het minihotel op 31 januari door de eerste gasten in gebruik genomen.

Bron: De Architect

Gelabeld met → 
Deel →