Door de flinke groei van het aantal hotelkamers in Rotterdam staan er vooral in het weekeinde veel leeg. Dat meldt voorzitter Jan Rutgers van de Rotterdamse Hotel Combinatie. Het aantal hotelkamers in de havenstad groeide afgelopen jaar met bijna 650 tot 3659 en het eind is nog niet in zicht.

Volgende maand opent onder meer het nieuwe hotel nhow in het gloednieuwe door Rem Koolhaas ontworpen gebouw De Rotterdam met 278 kamers zijn deuren en een jaar later gaat Room Mate Hotel open, met 230 kamers, ook op de Kop van Zuid. En voor het najaar staat de opening van een Ibis met 120 kamers gepland in de Red Apple. “Op doordeweekse dagen gaat het nog, maar de vraag is hoe zich dat ontwikkelt als al deze nieuwe hotels opengaan”, zegt Rutgers.

Volgens hem zijn hoteliers bezorgd, vooral omdat het aantal toeristen in de stad achterblijft: jaarlijks schommelt dat aantal rond de 16 miljoen. Om die reden moet het gemeentebestuur nog wel wat doen om hen naar de stad te lokken, vindt Rutgers. Hij denkt aan grote evenementen als een kerstmarkt en hoogwaardige tentoonstellingen in de musea.

Het gemeentebestuur zet vooral in op het aantrekken van bedrijven en congressen. “Om die reden wordt het hart van Rotterdam-Zuid ook aangepakt. Zo komt er een congrescentrum waarmee we straks ook die grotere congressen naar Rotterdam kunnen halen”, aldus een woordvoerder bij de gemeente.

Bron: Dichtbij

Gelabeld met → 
Deel →